Előző
Következő
|
Javítja az emésztést, enyhül az izomgörcs és jó a májnak |
2024-01-08 22:51:43 |
Javítja az emésztést, enyhíti az izomgörcsöket és jó a májnak : savanyúság Voltaképpen mindegy is, milyen savanyúságról van szó. Minden olyan zöldség, amely valamilyen erjesztési folyamaton esik keresztül, nagyon jót tesz az egészségnek és olyan alapvető tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, amelyek aktívan hozzájárulnak a... |
Olivier saláta |
2023-11-26 09:18:47 |
Hozzávalók: 3 db burgonya, 1 db hagyma, 1 doboz zöldborsó konzerv, 1 db sárgarépa, 300 g sonka, 3 db tojás, 3 db savanyú uborka, majonéz ízlés szerint, zöldpetrezselyem, vagy kapor ízlés szerint, só, bors ízlés szerint. Elkészítés: Főzzük meg a megtisztí... |
Hasnyálmirigygyulladás utáni diétás tanácsok otthonra |
2023-05-15 11:38:36 |
A diéta célja az emésztőrendszer, és ezen belül a pancreas kímélete. Így az étrend fokozottan zsírszegény, durvarost- és alkoholmentes, kímélő fűszerezésű. Az egyszerre nagy mennyiségű étkezéseket kerülni kell, mert panaszokat okozhat, ezért egyszerre csak kevés ételt és italt fogyasszon, legalább naponta ötször-hatszor étkezzen! Fontos követelmény, hogy az emésztőszerveket a... |
Népi tanácsok fagyosszentek idejére |
2023-05-13 11:48:08 |
Népi tanácsok: "Szervác, Pongrác, Bonifác, mind a fagyos szentök, hogy a szőlő el ne fagyjon, füstöljenek kendtök!" De nemcsak Pongrác, Szervác és Bonifác május fagyosszentjei. Ugyanis van még egy: Orbán (május 25.), akinek a nevéhez szintén sok-sok népi bölcsesség kötőd... |
A savanyúság jótékony hatása az egészségre |
2014-01-18 07:10:37 |
A savanyúság jótékony hatása az egészségre A téli időszak ínyencségei többet jelentenek, mint plusz ízt a konyhában, az asztalon. A savanyúságoknak ugyanis jótékony hatásuk van a szervezetre. Éppen ezért egyre több táplálkozási szakért... |
Hordós uborka, egyéb savanyűságok egyszerűen |
2013-06-17 11:05:37 |
Alap lé készítés: *********************** 4 l hideg csapvíz, 1 l 10%-os ecet, 25 dkg cukor, 16 dkg só, 1 evőkanál borkénpor, 1 csapott mokkáskanál timsó. Ez a lé előre elkészíthető és bármire (uborka, paprika) ráönthető. Hordós uborka/vegyes savanyúság ********************************************** Hozzávalók: 30 l víz, 1,8 l 20%-os ecet, 1,5 kg só, 3 kg cukor... |
Kovászos uborka - télire is / több változat |
2013-06-17 10:35:21 |
Kovászos uborka - télire is Elkészítés Vizet forralunk és annyi sót teszünk bele, hogy az már ihatatlan legyen. Kb. 1 liter vízhez 2 evőkanál sót teszünk. Nem baj, ha marad sós víz, mert úgyis kell utántöltögetni az érlelés alatt! Az uborkákat megmossuk. Hosszában majdnem kettévágjuk, megfordítjuk, ugyanezt megtesszük rá merőlegesen is. A tisztára mosott üvegekbe friss kaprot... |
Az igazi vecsési savanyúság |
2007-03-13 15:49:48 |
Az igazi vecsési savanyúság titka! ( riport ) Fazekasné Gombár Mónikával beszélgettem, akinek családja már régóta savanyúságok készítésével foglalkozik. Többek között azt is megtudtam, hogy nem csak nagyon jól esnek például a marhapörkölt mellé, de fontos táplálék kiegészítők, vitaminforrások is. A savanyúságo... |
Előző
Következő
|
|